Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze İç Bakla




Malzeme.
500 gr taze taze iç  bakla
250 gr taze soğan
2 adet taze sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
Yapılışı:
Baklaları yıkayalım,tencereye zeytinyağını koyup taze soğan ve sarımsağı incecik kıyıp baklalarla beraber ilave edelim,üzerine toz şekeri serpiştirip sararıncaya kadar beş-altı dakika sote edelim,daha sonra tuz ve bir fincan suyla beraber kısık ateşte iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Zeytinyağlı baklayı servis tabağına alıp dereotu ile süsleyelim   servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: