Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze İç Bakla




Malzeme.
500 gr taze taze iç  bakla
250 gr taze soğan
2 adet taze sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
Yapılışı:
Baklaları yıkayalım,tencereye zeytinyağını koyup taze soğan ve sarımsağı incecik kıyıp baklalarla beraber ilave edelim,üzerine toz şekeri serpiştirip sararıncaya kadar beş-altı dakika sote edelim,daha sonra tuz ve bir fincan suyla beraber kısık ateşte iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Zeytinyağlı baklayı servis tabağına alıp dereotu ile süsleyelim   servis yapalım.Afiyet olsun.
Yorum Gönder