Malzeme:
1 kg pırasa
3 adet havuç
1/4 su bardağı pirinç
2/3 su bardağı zeytinyağı
1çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Pırasaları ve havucu ayıklayıp yıkayıp arzu ettiğiniz şekilde doğrayın ,pirinci yıkayın,tencereye önce zeytinyağını sonra pırasa,havuç ve pirinci ekleyin bir çay kaşığı tozşekeri ve bir çay bardağı kadar suyu da ilave ettikten sonra ocağa koyun kaynama elde ettiğinizde kısık ateşte pişirin ocağı kapatmaya yakın tuzunuda ilave edin ve kapatın.Afiyet olsun
Not-1-Ben pırasa örneğindeki gibi bazı yemekleri çiğden yapıyorum ve çok iyi sonuç alıyorum denemenizi öneririm.
Not-2 Zeytinyağlı yemekler ılık olarak servis edildiğinde çok daha fazla lezzetlidir.
ESKİ MUTFAK : Kıymalı Pırasa
ESKİ MUTFAK : Pırasalı Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder