Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı Terbiyeli Enginar




Malzemeler :
8 adet enginar
250 gr taze soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1demet dereotu
tuz

Yapılışı :
Enginarların sap kısımlarını  beş santimetre bırakarak keselim ,sert yapraklarını ayıklayalım.Orta kısmında tüylenme varsa kaşıkla temizleyelim ve çanağını üç parmak yükseklikte keselim,enginar saplarını ayrıca soyup küçük parçalar halinde keselim.ayıklanmış bütün enginarları limon sıkılmış su dolu bir kabın içine koyalım.Diğer tarafta ayıklanmış doğranmış taze soğanı bir su bardağı yağda hafifçe soteleyelim ,enginarları sudan çıkarıp tencerenin içine  sapları yukarıya gelecek şekilde yerleştirelim ,aynı şekilde portakal dilimi doğradığımız patates ve jülyen kesilmiş havuçları yerleştirelim,bir çay bardağı su ekleyelim ve kapağını kapatarak kısık ateşte yemeğimizi  pişirelim.Bir küçük kasede yarım limon suyu,bir kaşık un,yumurta ve tuzu (yeteri kadar) karıştıtırp iyice çırpalım ve enginarların üzerine gezdirelim.iki üç dakika daha piştikten sonra yemeğimizi ocaktan alalım.Zeytinyağlı enginarı servis tabağına koyalım ve dereotu ile süsleyip ılık olarak servis yapalım.  Afiyet olsun.



Yorum Gönder