Malzemeler :
8 adet enginar
250 gr taze soğan
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet havuç
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1demet dereotu
tuz
Yapılışı :
Enginarların
sap kısımlarını beş santimetre bırakarak keselim ,sert yapraklarını
ayıklayalım.Orta kısmında tüylenme varsa kaşıkla temizleyelim ve çanağını üç parmak yükseklikte keselim,enginar saplarını ayrıca soyup küçük parçalar
halinde keselim.ayıklanmış bütün enginarları limon sıkılmış su dolu bir
kabın içine koyalım.Diğer tarafta ayıklanmış doğranmış taze
soğanı bir su bardağı yağda hafifçe soteleyelim ,enginarları sudan
çıkarıp tencerenin içine sapları yukarıya gelecek şekilde yerleştirelim ,aynı şekilde portakal dilimi doğradığımız patates ve jülyen kesilmiş havuçları yerleştirelim,bir çay bardağı su ekleyelim ve kapağını
kapatarak kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.Bir küçük kasede yarım
limon suyu,bir kaşık un,yumurta ve tuzu (yeteri kadar) karıştıtırp iyice çırpalım ve enginarların üzerine
gezdirelim.iki üç dakika daha piştikten sonra yemeğimizi ocaktan alalım.Zeytinyağlı enginarı servis tabağına
koyalım ve dereotu ile süsleyip ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder