Malzeme.
1kg pırasa
1 kg hazır yufka
100 gr peynir(dilediğiniz çeşit olabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
az tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış yıkanmış pırasayı incecik kıyıyoruz,bir tencereye zeytinyağının yarısını boşaltıp kıyılmış pırasamızı ve az miktar tuzu (çünkü hazır yufkalar genellikle biraz tuzlu oluyro bu şekilde tuzunu ayarlayabiliyoruz)ilave edip hafifçe kavuruyoruz.Onun biraz soğumasını beklerken bir kasenin içine yağın kalan kısmını sütü ve yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Soğumuş olan pırasalı iç harcımızın içine rendelenmiş peynir ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz .Yufkakaları ortasından ikiye kesip mutfak bankosunun üzerine yayıyoruz ve sütlü harcımızdan bir fırça yardımı ile sürüyoruz ve yeterli miktarda pırasalı harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra fırın tepsisinin ortasından başlayarak kendi etrafında döndürerek yerleştiriyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Karışık Otlu Börek
1kg pırasa
1 kg hazır yufka
100 gr peynir(dilediğiniz çeşit olabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
az tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış yıkanmış pırasayı incecik kıyıyoruz,bir tencereye zeytinyağının yarısını boşaltıp kıyılmış pırasamızı ve az miktar tuzu (çünkü hazır yufkalar genellikle biraz tuzlu oluyro bu şekilde tuzunu ayarlayabiliyoruz)ilave edip hafifçe kavuruyoruz.Onun biraz soğumasını beklerken bir kasenin içine yağın kalan kısmını sütü ve yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Soğumuş olan pırasalı iç harcımızın içine rendelenmiş peynir ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz .Yufkakaları ortasından ikiye kesip mutfak bankosunun üzerine yayıyoruz ve sütlü harcımızdan bir fırça yardımı ile sürüyoruz ve yeterli miktarda pırasalı harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra fırın tepsisinin ortasından başlayarak kendi etrafında döndürerek yerleştiriyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Karışık Otlu Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder