Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Karışık Otlu Börek


 Malzeme.
1kg karışık ot(ıspanak,pırasa,yabani pırasa,ısırgan otu,taze soğan,dereotu,maydanoz ,gelincik vb sebzeler , yabani yenebilen otlar)
1 kg hazır yufka
100 gr peynir(dilediğiniz çeşit olabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
az tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış yıkanmış karışık otları incecik kıyıyoruz ve hafifçe tuzlayarak beş dakika bekletip sıkarak suyunu çıkarıyoruz ,rendelenmiş peynir,pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ,yağı sütü ve yumurtaları bir kasenin içinde  çırpıyoruz.Yufkakaları dörde kesip   sütlü harcımızdan bir fırça yardımı ile sırayla üzerlerine sürüyoruz  ve yeterli miktarda peynirli karışık ot harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra kendi etrafında döndürüp fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
Yorum Gönder