Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Zeytinli Ekmek


Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı granül veya yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı siyah zeytin( çekirdekleri ayıklanmış)
Un
Yapılış:
  Önce bir kasenin içinde bir  çay bardağı ılıktan birazcık sıcak su ile maya ve şekeri karıştırıp mayalanmasını bekleyelim(yani köpürüp çoğalmasını)bu işlem olduktan sonra hamur yoğurma kasesine köpürmüş mayayı,yoğurdu , yağı ve tuzu koyup karıştıralım ve azar azar un ekleyerek kulak memesi tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Hamurumuza  ayıklanmış siyah zeytinleri ilave edip karışana kadar yoğuralım ve pişireceğimiz fırın kabına yerleştirip  üzerini örterek ılık bir ortamda  iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.Bu arada fırınımızı 180 derece ısıtalım.Mayalanmış hamurumuzun üzerine fırça ile yumurta sarısı sürelim ve daha önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda zeytinli ekmeğimiz  pembeleşinceye kadar pişirelim(içinin pişip pişmediğini bir bıçakla kontrol edebilirsiniz).Afiyet olsun.

Yorum Gönder