Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı granül veya yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı siyah zeytin( çekirdekleri ayıklanmış)
Un
Yapılış:
Önce bir kasenin içinde bir çay bardağı ılıktan birazcık sıcak su ile
maya ve şekeri karıştırıp mayalanmasını bekleyelim(yani köpürüp
çoğalmasını)bu işlem olduktan sonra hamur yoğurma kasesine köpürmüş
mayayı,yoğurdu , yağı ve tuzu koyup karıştıralım ve azar azar un ekleyerek
kulak memesi tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Hamurumuza ayıklanmış siyah zeytinleri ilave edip karışana kadar yoğuralım ve pişireceğimiz fırın kabına yerleştirip üzerini örterek ılık bir ortamda
iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.Bu arada fırınımızı 180 derece ısıtalım.Mayalanmış hamurumuzun üzerine fırça ile yumurta sarısı
sürelim ve daha önceden 180 derece
ısıttığımız fırınımızda zeytinli ekmeğimiz pembeleşinceye kadar pişirelim(içinin pişip pişmediğini bir bıçakla kontrol edebilirsiniz).Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder