Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Karışık Ot Kavurması-1-


Malzeme:
1 kg Karışık ot      ısırgan otu,ebegümeci,iğnelik,gelincik,kazayağı,hardal otu gibi  ot çeşitleri
(ben ege bölgesinde bulunan ot çeşitlerinden yaptım)
500 gr taze soğan
2-3 adet taze sarımsak
1 baş kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı 
karabiber
pul biber (arzyuya göre)
tuz
Yapılışı:
Kuru soğan, taze soğan ve taze sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım. Ayıklayıp yıkadıktan sonra  ince kıydığınız  otları da ilave edip suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavuralım. Ocaktan indirmeden önce biraz tuz karabiber ve isteğe göre pul biber   ilave edelim.Üzerine yumurta kırarak veya sarımsaklı yoğurtla beraber servis edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: