Malzeme:
1 kg Karışık ot ısırgan otu,ebegümeci,iğnelik,gelincik,kazayağı,hardal otu gibi ot çeşitleri
(ben ege bölgesinde bulunan ot çeşitlerinden yaptım)
500 gr taze soğan
2-3 adet taze sarımsak
1 baş kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
karabiber
pul biber (arzyuya göre)
tuz
Yapılışı:
Kuru soğan,
taze soğan ve taze sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağında hafif
pembeleşene kadar kavuralım. Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıydığınız otları da ilave
edip suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavuralım. Ocaktan indirmeden
önce biraz tuz karabiber ve isteğe göre pul biber ilave edelim.Üzerine yumurta kırarak veya sarımsaklı yoğurtla beraber servis edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder