Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Muhallebi



Malzeme.
1 litre süt
3/4 su bardağı pirinçunu
1 su bardağı  toz şeker
1 paket vanilya
Tarçın üzeri için (arzu ettiğiniz başka malzemelerle de süsleyebilirsiniz ama olmazsa olmazı tarçındır)
Yapılışı:
Bir tencereye sütün dörte üçünü koyup ve ocağa koyalım diğer tarafta bir kasenin içerinde pirinçunu vanilya ve sütün kalan kısmını iyice karıştıralım.tamamen pürtüksüz bir karışım olduğunda süte yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyelim kaynamaya yakın şekeri ilave edip bir iki taşın kaynayınca ocaktan alalım ve sıcakken kaselere paylaştıralım.Soğuduğunda tarçınla süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun.
Yorum Gönder