Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Sade Kek

Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ( ben zaman zaman tereyağ kullanıyorum)
2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
4 su bardağı un
Yapılışı:
Önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıntın.
Hamur yoğurma kasesine sütü,üç yumurtayı koyup mikserle çırpın,şekeri ekleyin tamamen karışıncaya kadar çırpmaya devam edin,şeker tamamen karıştığında yağı ,limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın daha sonra unla beraber kabartma tozunu ekleyip hepsini tam karışıncaya kadar çırpın ,kek kalıbınızı yağlayın ve kek karışımını kalıba dökün.
     ÖNEMLİ kısmı !}fırınınızın ısısını 170 dereceye düşürün ( kekinizi ilk yirmi dakikasında kapağını hiç açmadan)kekinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin, bir bıçak veya şişi kekin içine batırarak tamamen pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse şiş temiz çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin.Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin soğuyan keki servis tabağına,alın dilimleyerek servis yapın,arzu ederseniz kekin üzerine ara sıra benim yaptığım gibi pudra şekeri ekebilirsiniz.Afiyet olsun
Yorum Gönder