Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2013 Perşembe

Etli Nohut

Malzeme:
2 su bardağı nohut
300 gr kuşbaşı et
2 baş kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
Yapılışı:
Nohutu bir gece önceden ılık suda ıslatıp,ertesi gün tencereye koyup üzerini  aşacak kadar suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Bir tencereye zeytinyağı ve ince kıyılmış soğanı koyup hafifçe soteliyoruz,eti ilave ediyoruz ve beraber kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,üzerine iki su bardağı kaynar su koyup etleri yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.Etler de piştikten sonra nohutu, tuzu ve arzuya göre miktarda karabiberi ilave edip beraber sekiz on dakika pişirip, ocağı kapatıyoruz.Kış yemeklerinin olmazsa olmazlarından nohutumuzu  diledimiz pilav çeşidiyle servis edyoruz.Afiyet olsun.
Not.yemeğinizin suyunu   alışkanlığınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok: