4 adet hazır yufka
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı susam
İç harcı:
250 gr peynir(arzu ettiğiniz ve böreğe yakışan her hangi bir peynir çeşidi )
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Önce bir kasenin içerisinde süt,yağ ve bir yumurtanın tamamını ikinci yumurtanın beyazını (ikinci yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürmek için ayıralım) koyup çırpalım,maydanozu incecik kıyarak peynirle karıştıralım.Yufkaları üstüste koyarak önce ortasından ikiye sonra tekrar ikiye ve sonrada ortalama sekiz santim eninde şeritler halinde keselim,en üstteki şeride sütlü ,yumurtalı, yağlı harçtan tamamen kaplayacak şekide sürelim ,uç kısmına peynirli harçtan koyup muska gibi katlayarak tepsiye sıralayalım.Malzemenin tamamını bu şekilde bitirelim ve fırın tepsisine dizelim,böreklerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam ekelim.180-200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar kızartalım.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Tavuklu-Patatesli Börek
ESKİ MUTFAK : Karışık Otlu Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder