Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kısır

Malzeme:
500gr ince bulgur
5-6 adet taze soğan
1demet maydanoz
2 adet salatalık veya bir kaç tane salatalık turşusu(kornişon)
1/2demet dereotu
1/2demet taze nane
2 yemek kaşığı dolusu salça (biber- domates)
2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
2-3 diş sarımsak
1tatlı kaşığı karabiber
1 adet irice sert domates(genelde domates konmuyor ama ben koyuyorum çok güzel oluyor)
tuz damak tadınıza göre yeteri kadar

Yapılışı:
Bulguru derin ve büyükçe bir kasenin içine koyun,üzerine kaşıkla karıştırarak kaynar su dökün,bu miktar sadece bulgurlar ıslanacak kadar olmalı ve kasenin üzerini kapatın on onbeş dakika bulgurların kabarmasını bekleyin.Bu arada taze soğan,maydanoz,dereotu,nane,salatalık,domatesi yıkadıktan sonra incecik kıyın.Kabarıp yumuşayan bulgurun üzerine zeytinyağını, iki limonun suyunu,nar ekşisini,karabiber,tuz,pulbiberi,salçayı ve dövülmüş sarımsakları koyun ve iyice karıştırın hatta elinizle yoğurun.Ve daha sonra kıyılmış  salata malzemesini ilave edip hepsini bir karıştırın , yeşil salata yapraklarıyla servis yapın.Afiyet olsun.

 ESKİ MUTFAK : Mercimekli Köfte
Yorum Gönder