500gr un
1tatlı kaşığı hamur mayası(bunlar günümüzde çok çeşitli oluyorlar tarifleri paketlerinde yazıyor)
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Sıvı yağ
su
Yapılışı:
Mayayı kullandığınız çeşidine göre hazırlayın bu hamuru .Yaş maya,granül gibi çeşitler olabilir unu yoğurma kasesine boşaltın ortasını havuz gibi açın (ben granül maya kullandım,bu mayayı bir tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte ve yarım su bardağı ılık su ile eritin ve on dakika kadar köpürüp çoğalmasını bekleyin) köpürmüş mayayı, tuzu ve azar azar suyu katıp yoğurmaya başlayın ,kulak memesi yumuşaklığında ve pürtüksüz bir hamur elde edin,üzerini örtün iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin.Hamurunuzun kabarma işlemi tamamlandığında tavaya bolca sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın ellerinizi hafifçe yağlayıp ,mandalina büyüklüğünde hamur parçaları kopararak iyice yassıltıp, kızgın yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder