Malzeme:
250 gr kuşbaşı et
300 gr taze fasulye
150 gr bamya
3 adet patlıcan
2 adet kabak
5-6 adet yeşil biber
5 adet domates (iri)
1 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yaplışı:
Tüm malzemeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra;patlıcan,biber,kabak,soğan,sarımsak,fasulye doğruyoruz,bamyaları ,kabukları soyulup doğranmış domatesleri, kuşbaşı etimizi yeterince tuz ilavesiyle harmanlayıp( hepsini çiğ olarak) güveçe yerleştiriyoruz,üzerine zeytinyağını gezdirip kapağını kapadıktan sonra 220 derece ısıtılmış fırında ortalama iki saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder