eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1+1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 baş iri kuru soğan
100 gr tereyağı
tuz ve su
Yapılışı:
Önce mercimeği hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzüyoruz,tencereye tereyağının yarısını koyup,soğanı incecik kıyarak pembeleşene kadar kavuruyoruz,haşlanmış mercimeği,bulguru ve yeterince tuzu ilave edip malzemenin üzerini bir parmak aşacak kadar kaynar su ekleyip kısık atşete pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra pilavımızı servis tabağına alıyoruz, bir küçük tavada tereyağının diğer yarısını kızdırıp pilavın üzerine gezdiriyoruz ve istediğimiz et türü bir yemeğin veya kebabın yanında servis yapıyoruz.İçecek olarak en güzel ayran yakışıyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder