Bu Blogda Ara

26 Haziran 2015 Cuma

Fırında Güveç

eskimutfak.blogspot.com











Malzeme:
1 kg et (kuzu veya süt dana iri parça)
2 adet bostan patlıcan (iri)
2 adet kabak (sakız kabağı)
250 gr taze fasulye
2 baş iri kuru soğan
1 baş sarımsak
100 gr bamya
100 gr yeşil biber
1 kg domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Güvecin en altına yağı koyuyoruz,üzerine dörde bölünmüş soğanları,kabukları soyulmuş doğranmış domatesin yarısını,patlıcanın,biberin,sarımsağın,bamyanın ve kabağın yarısını koyuyoruz üzerine etleri yerleştiriyoruz ve etin üzerine domatesin dışında kalan tüm malzemeyi yerleştirip yeterince tuz ekiyoruz en üste domatesleri koyduktan sonra güvecin kapağını sıkıca kapatıp 220 derece ısıtılmış fırında iki saat-iki saat onbeş dakika kadar pişiriyoruz (etin pişip pişmediğinden endişe ederseniz eti önceden yarı pişirilmiş olarak kullanabilirsiniz ve eti önceden yarı pişirilmiş kullanacaksanız pişirme süresini bir saat onbeş dakika pişirmeniz yeterli olacaktır ).
Not-1- Güvecin en önemli özelliği domatesin suyuyla pişmesidir ve tüm malzemenin çiğden kullanılmasıdır.
Not-2-Güveç bir fırın yemeğidir,kesinlikle fırında pişirilmelidir.Ocakta benzer olarak  zaten türlü yapıyoruz.
Not-3-Bostan patlıcan kullanmamın nedeni ise daha yumuşak ve lezzetli olmasıdır.Önerimdir.



Hiç yorum yok: