1 kg et (kuzu veya süt dana iri parça)
2 adet bostan patlıcan (iri)
2 baş iri kuru soğan
1 baş sarımsak
100 gr yeşil biber
1 kg domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Güvecin en altına yağı koyuyoruz,üzerine dörde bölünmüş soğanları,kabukları soyulmuş doğranmış domatesin yarısını,patlıcanın yarısını koyuyoruz üzerine etleri yerleştiriyoruz ve etin üzerine domatesin dışında kalan tüm malzemeyi yerleştirip yeterince tuz ekiyoruz en üste domatesleri koyduktan sonra güvecin kapağını sıkıca kapatıp 220 derece ısıtılmış fırında iki saat-iki saat onbeş dakika kadar pişiriyoruz (etin pişip pişmediğinden endişe ederseniz eti önceden yarı pişirilmiş olarak kullanabilirsiniz ve eti önceden yarı pişirilmiş kullanacaksanız pişirme süresini bir saat onbeş dakika pişirmeniz yeterli olacaktır ).
Not-1- Güvecin en önemli özelliği domatesin suyuyla pişmesidir ve tüm malzemenin çiğden kullanılmasıdır.
Not-2-Bostan patlıcan kullanmamın nedeni ise daha yumuşak ve lezzetli olmasıdır.Önerimdir.
1 baş sarımsak
100 gr yeşil biber
1 kg domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Güvecin en altına yağı koyuyoruz,üzerine dörde bölünmüş soğanları,kabukları soyulmuş doğranmış domatesin yarısını,patlıcanın yarısını koyuyoruz üzerine etleri yerleştiriyoruz ve etin üzerine domatesin dışında kalan tüm malzemeyi yerleştirip yeterince tuz ekiyoruz en üste domatesleri koyduktan sonra güvecin kapağını sıkıca kapatıp 220 derece ısıtılmış fırında iki saat-iki saat onbeş dakika kadar pişiriyoruz (etin pişip pişmediğinden endişe ederseniz eti önceden yarı pişirilmiş olarak kullanabilirsiniz ve eti önceden yarı pişirilmiş kullanacaksanız pişirme süresini bir saat onbeş dakika pişirmeniz yeterli olacaktır ).
Not-1- Güvecin en önemli özelliği domatesin suyuyla pişmesidir ve tüm malzemenin çiğden kullanılmasıdır.
Not-2-Bostan patlıcan kullanmamın nedeni ise daha yumuşak ve lezzetli olmasıdır.Önerimdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder