Bu Blogda Ara

13 Haziran 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Bezelye

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
500 gr  iç bezelye
3 adet iri domates
3 adet havuç
2 adet patates
2 baş iri kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Tuz hariç tüm malzemeyi,zeytinyağını,soğanları piyaz doğranmış, domatesleri,patatesleri ve havuçları küçük kesilmiş olarak çiğden tencereye koyuyoruz önce beş dakika su koymadan tencereyi arada hafifçe silkeleyerek karıştırarak pişiriyoruz sonra malzemeyi aşmayacak kadar kaynar su ilavesiyle kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan almadan beş dakika önce yeterince tuz ekip pişirmemizi sonlandırıyoruz.

 Not:Türk mutfağında zeytinyağlı yemeklerin bazıları domatesle bazılar da domatessiz pişer ve asla hiç bir çeşidinde salça kullanılmaz.Bu da domatesle pişen bir çeşit.

Hiç yorum yok: