Bu Blogda Ara

26 Haziran 2015 Cuma

Domatesli Mantı

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
Hamur için malzeme,
1 kg un
2 yumurta
tuz
su
İç harcı için malzeme;
500 gr kıyma
1 baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz(çok az)
Sos malzemesi:
1 kg yoğurt
8 diş sarımsak
 
Pişirme malzemesi
1 kg domates
150 gr tereyağı
2 litre su
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabımıza unu koyalım ,ortasını havuz gibi açıp iki yumurtayı kıralım  ve tuzu ilave edelim  azar azar olmak kaydıyla ılık su da katarak sıkıca bir hamur yoğuralım ve içi hazırlama süresince  hamur bir kenarda dinlensin .Yoğurdun tamamına  sarımsağı dövüp  karıştıralım o da bir kenarda beklesin. Derince bir kaseye kıymayı koyup içine soğanı ve maydanozu  incecik kıyalım,karabiber ve çok az tuz koyup hepsini iyice karıştıralım.Şimdi yufka açma sırası: tezgahımızı hafifçe unlayıp hamuru ikiye bölüp iki beze yapalım ,bir tanesini alalım  oklava ile çok ince olmamak kaydıyla bir yufka açalım, (mantı hamuru bükmenin çeşitli şekilleri vardır en çok bohça gibi dört ucundan kapatılarak yapılır ve domatesli mantı yaparken hamuru  yine  bu şekilde kapatıyoruz)  yufkayı minik kareler halinde kesip ortasına kıymalı harçtan koyarak dört ucunu kapatıp  pişirmeye hazırlarılıyoruz.Diğer tarafta genişçe bir tencereye tereyağını  ve rendelenmiş domatesleri koyup biraz kavuralım,iki litre su ilave edelim ve kaynamaya başladığında mantıları ilave edelim ve pişirelim.Mantımız piştiğinde , sıcak olarak  kaselere boşaltıp,üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ve  pulbiber serperek servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder