eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 paket milföy hamuru
300 gr kuşbaşı et
2 havuç
2 su bardağı bezelye
1 baş kuru soğan
1/4 su bardağı zeytinyağı
1tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta sarısı
tuz
Yapılışı:
Önceden eti haşlıyoruz,bezelye ve tavla zarı büyüklükte doğranmış havucu haşlıyoruz ve sularından süzüp biraz sonra kullanmak üzere bekletiyoruz.
Tavaya zeytinyağını koyuyoruz soğanı piyaz doğrayıp hafif kavuruyoruz,üzerine haşlanmış kuşbaşı eti,haşlanmış bezelyeyi ve havucu,karabiber,kekik ve yeterince tuzu ilave edip hepsini karıştırıp ocaktan alıyoruz.Milföy hamurlarının tek tek her birinin ortasına börek içimizden yeterince koyup zarf gibi kapatıyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine açık tarafları alta gelecek şekilde sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Not-1-Eskiden milföy hamurunu evde kendimiz yapardık şimdi hazır olanlar hem güzel hemde kolay bir kullanım şekli.Ben genelde hazır olanı kullanıyorum,ama sizler evde yapmak isterseniz bunun için de bir tarif veriyorum.
Milföy hamuru tarifi:
250 gr tereyağı veya margarin
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
un (ölçü vermiyorum yeterince bulundurun)
Yapılışı:
Margarin ve un hariç tüm malzemeyi bir yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz,unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz.Hamuru on eşit parçaya bölüp her birini oklava ile yarım santim kalınlığında açıyoruz,oda sıcaklığındaki margarini on eşit parçaya bölüp her bir açılmş hamurun üzerine sürüyoruz ,hamurları üst üste koyup kocaman açıyoruz ve
ve katlayıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz .Bu işlemi üç kez tekrarladıktan sonra hamuru üç milimetre kalınlığında büyük bir kare olarak açıp,sonra on santimetrekarelik büyüklükte parçalara bölerek,aynen yukarıda tarif ettiğim şekilde harzını koyup börekler hazırlıyoruz.
Not-2- Bu şekilde hem zahmetli hem çok zaman harcayarak hazırlana hamur elbette çok lezzetli oluyor fakat zaman ve kolaylık açısından diğerini kullanmanızı öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder