Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2015 Pazar

Tavuklu Bamya

eskimutfak.blogspot.com






















Malzeme:
500 gr bamya
300 gr kuşbaşı tavuk eti
4 adet domates
1 baş kuru soğan
1/3 su bardağı  zeytinyağı
1 limon suyu
veya 
1/2 su bardağı koruk suyu
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup içine soğanı incecik kıyıp hafifçe kavuralım, kuşbaşı tavuk etini  ekleyip kavurarak rengi dönünceye kadar pişirelim,domateslerin kabuğunu soyup doğrayıp ilave edelim ve en son bamyaları limon suyunu (veya koruk suyu) ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım,arasıra tencereyi hafifçe sallayarak(kaşıkla karıştırmamak için)kısık ateşte  pişirelim.Ve en çok yakışan yemek olarak pilav ile beraber sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not-1-Tavuk etinin çok yakıştığı sebzelerden bir tanesi bamyadır,diğer de  baklagillerden nohuttur .Her ikisi de Tavukla son derece lezzetli yemeklere dönüşür.
Not-2-Tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz,benzer tariflerde genelde göğüs eti önerililiyor fakat but ve kanat ile de  çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok: