
Malzeme:
500 gr bamya
300 gr kuşbaşı tavuk eti
4 adet domates
1 baş kuru soğan
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
veya
veya
1/2 su bardağı koruk suyu
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup içine soğanı incecik kıyıp
hafifçe kavuralım,
kuşbaşı tavuk etini ekleyip kavurarak rengi dönünceye kadar pişirelim,domateslerin kabuğunu soyup doğrayıp ilave edelim ve en son bamyaları limon suyunu (veya koruk suyu) ve tuzu ekleyip
karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım,arasıra tencereyi hafifçe
sallayarak(kaşıkla karıştırmamak için)kısık ateşte pişirelim.Ve en çok yakışan yemek olarak pilav ile beraber sıcak
olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not-1-Tavuk etinin çok yakıştığı sebzelerden bir tanesi bamyadır,diğer de baklagillerden nohuttur .Her ikisi de Tavukla son derece lezzetli yemeklere dönüşür.
Not-2-Tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz,benzer tariflerde genelde göğüs eti önerililiyor fakat but ve kanat ile de çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder