eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
3 yumurta
1 kg un
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
500 gr yoğurt
8 diş sarımsak
su ve tuz
Yapılışı:
Hamur yoğurma kasesine unu boşaltalım ortasını çukurlaştırıp yumurtaları kıralım ,yeterince tuz ekleyelim ve azar azar ilave edeceğimiz hafif ılık suyla oldukça sert bir hamur yapalım,bu hamurdan üç tane beze yapalım ve her birini üzerine un serpiştirerek sırayla açıp küçük kareler halinde keselim ve iki ucunu birleştirip iki ucunu açık bırakalım. Bu arada yoğurda dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştıralım ve kullanmak üzere bekletelim.Diğer tarafta büyük bir tencerede bol su kaynatalım, içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kesmiş olduğumuz makarnaları ilave edelim ,makarnalar kaynamaya başladığında ,bir tavanın içine tereyağını koyup piyaz doğradığımız soğanı içine ilave ederek kavurmaya başlayalım soğanlar pembeleşince nane ve kırmızı pul biberi de katıp karıştıralım ve ocaktan alalım.Kaynamakta olan makarnalar tencerenin yüzüne çıkmaya başlamıştır,bu pişmiş oldukları anlamına gelir, makarnaları bir makarna süzgecine boşaltalım ve sıcak olarak servis tabağına alalım,üzerine sarımsaklı yoğurdu,yoğurdun üzerine de kavruşmuş soğanı döküp sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Diğer bir çok çeşit makarnada olduğu gibi pişen makarnaları soğuk suyudan geçirmiyoruz,doğrudan kaynar sudan servis tabağına çıkarıyoruz.
ESKİ MUTFAK : Cevizli Erişte(ev makarnası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder