Türk mutfağında oldukça lezzetli ve bir o kadar da kolay yumurta yemeklerinden bir tarif.
eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
4 yumurta
250 gr yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1çay kaşığı kırmızı pul biber
1yemek kaşığı sirke
tuz
Yapılışı:
Önce üç diş sarımsağı soyup döereek yoğurda karıştırıyoruz ve kullanmak üzere bekletiyoruz.Sonra bir tencereye(ben tavaya koyuyorum ,piştikten sonra suyunu kolayca süzdürüp servis tabağına alıyorum) üç su bardağı su,sirke ve damak tadımıza göre tuz ilave edip ocağa koyuyoruz ve kaynamaya başladığında yumurtaları teker teker kaynayan suya kırıyoruz,yumurtaların beyazları tamamen pişene kadar ocakta kaynatıyoruz.Yumurtalar piştikten sonra bir delikli kepçe ile veya suyunu süzdürerek,daha önceden içine sarımsaklı yoğurdu yaydığımız servis tabağına alıyoruz,üzerine kızdırılmış pul biberli tereyağını gezdirip,soğumadan servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder