Malzeme:
500gr erişte
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
200gr ceviziçi (dövülmüş)
Yapılışı:
Makarna tencersine 2 litre su ve damak tadınıza göre tuz koyup kaynatınız, kaynadıktan sonra erişteleri içine atınız istediğin yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayınız ve haşlanmış eriştenizi süzünüz(erişteyi kaynattığınız suyu atmayınız ,çorbalarda kullanabilisiniz besin değeri sudadır)ve soğuk sudan geçiriniz.Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiniz hafifçe kokusu çıkmaya başladığında erişteleri ialve edip karıştırınız altı kısık ocakta üç beş dakika tutu ocağı kapatınız.Erişteniz hazırdır servis tabağına aldığınzda,üzerine bolca ceviz boca ediniz(peynirle ve illa da keş peyniriylede çok nefis olur).Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder