Malzeme:
1 paket makarna
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin
100gr kıyma
500gr yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
Yapılışı:
Makarna tenceresine yeterince su koyup kaynatın yeteri kadar tuz koyup makarnaları ilave edip pişirin,yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde süzüp soğuk sudan geçirin.Tencerede tereyağını eritip makarnalarıda katarak tamamen karıştırıp sıcak tutun.Başka bir tavada zeytinyağına soğanı piyaz doğrayıp kavurun,kıymayı ilave edip onu da kavurun,iki domatesin kabuklarını soyup ufak ufak kıydıktan sonra onu da ekleyip kavurun damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip pişirmeyi tamamlayın.Yoğurdda saımsakları dövüp ilave edin ve karıştırın.Servis tabağına makarnayı koyun üzerine yoğurt ve onun üzerine kıymalı sostan koyup servis yapın.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Keş Peynirli Makarna
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder