Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Keş Peynirli Makarna



Malzeme:
1 paket makarna
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
tuz
1 su bardağı keş peyniri(rendelenmiş)
Yapılışı:
Makarna tenceresine iki litre su koyup kaynatın  tuz (tuzu az koyun üzerine kullanacağınız keş peyniri tuzlu olur)koyun ve makarnaları ilave edin istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar pişirin ve süzün soğuk sudan geçirin.Bir tencerenin içerisinde yağı eritin makrnaları katıp güzelce karıştırın,kısık ateşte üç beş dakika sıcak tutun veservis tabağına alın üzerine rendelenmiş keş peyniri serpiştirin ve servis yapın.Afiyet olsun.

 Not:Keş peyniri Anadolu'da süzme yoğurdun kurutulmasıyla yapılan sert bir peynir çeşididir,genelikle makarnalarda kullanılır.

Hiç yorum yok: