Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2015 Cuma

Kabak Çiçeği Kızartması

eskimutfak.blogspot.com
Kabak çiçeği  kızartması yine bir Ege klasiği,bazı yörelerinde içi boş (bu haline "kabak çiçeği lalengisi"de denir),bazı yörelerinde içi lorlu-peynirli,bazı yörelerinde içi lorlu-sebzeli yapılır.Sebzenin,meyvanın,yenebilen otların her zerresi çeşit çeşit can bulur bu coğrafyada;bize de öğrendiklerimizi paylaşmak düşer.Paylaşarak çoğaltmak iki birikime dairdir;sevgi ve bilgi.Hep olsun,çok olsun.


Malzeme:
20-25 adet kabak çiçeği
200 gr peynir
4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı un
2 yumurta
1/2 su bardağı su
tuz
zeytinyağı

Yapılışı:
 Önce kabak çiçeklerini iç kısmınlarındaki tohumcuklarını temizleyip,buz parçaları koyduğumuz su dolu bir kasenin içine koyuyoruz(bu şekilde diri kalıyor ve doldurulması kolay oluyor),diğer tarafta bir kasenin içine peyniri rendeleyip veya eziyoruz ,taze soğan,maydanoz,nane,ve dereotunu ince kıyıyoruz,karabiber,kırmızı pul biber ve yeterince tuz ekleyip karıştırıyoruz ve dikkatli bir şekilde  kabak çiçeklerinin içine dolduruyoruz(kabak çiçeği kolay parçalanabiliyor) ,başka bir kasede iki yumurtayı,unu ve yarım su bardağı suyu çırpıyoruz, peynir doldurulmuş kabak çiçeklerini hazırladığımız bulamaça bulayıp bir parmak yağ koyduğumuz tavada  (kızgın yağda) her tarafını kızartıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


Not-1-Ben keçi peyniri,tulum peyniri ,beyaz peynir veya kendim  ürettiğim   Kopanisti Peynirini karıştırarak lor ile de yapıyorum. Ege bölgesinde genelde lor kullanılıyor.
Not-2- Eğer kabak çiçeklerinin içine eriyen peynir çeşitlerinden kullanacaksanız hafif kızartarak tavadan çıkarın,zira peynir eriyip çiçeğin dışına çıkabilir gerçi yeşilikler peyniri tutuyor ama yine  de dikkat isteyen bir pişirme şekli.












Hiç yorum yok: