Bu Blogda Ara

13 Haziran 2015 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Salatası

eskimutfak.blogspot.com
Kabak yemeklerinin en lezzetlilerinden denilebilir,salata veya meze olarak  çok nefis.
Malzeme:
1 kg kabak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı ceviziçi
1 demet dereotu
500gr yoğurt
6 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Kabakları ayıklayıp yıkadıktan sonra,kalın rendeleyerek veya ince kıyarak zeytinyağında beş dakika soteliyoruz,iri dövülmüş ceviziçi ve yeterince tuz ilave edip karıştırıyoruz ve bir servis tabağına yerleştiriyoruz üzerine altı diş dövülmüş sarımsak karıştırdığımız yoğurdu yayıyoruz ve kıyılmış dereotu ile süslüyoruz(ve lezzetlendiriyoruz) ve servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: