Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2015 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Dolması

eskimutfak.blogspot.com


















Malzeme:
6 adet enginar
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 baş iri kuru soğan
4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet  nane
1 adet limon
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Boyunu uzunca kesip ayıkladığım enginarları kararmaması için limonlu suda bekletirken  dolmamızın içini hazırlıyoruz.Pirinci yıkayıp büyükçe bir kaseye koyuyoruz,zeytinyağından üç kaşık ayırıp kalanını pirince ilave ediyoruz ,kuru ve taze soğanı,nane  ve dereotunu da incecik pirincin üzerine kıyıyoruz karabiber ve yeterince tuz koyup karıştırıyoruz(tüm malzeme çiğ olarak),enginarları esneterek göbek boşluğuna ve yaprak aralarına dolma harcından doldurup tencereye sıralıyoruz. Dolmaların üzerini aşmayacak kadar su ilave edip ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ocağı kapattıktan sonra dolmaların ılınmasını bekliyoruz ve servis tabağına alıyoruz,bir limon suyu ve  üç kaşık zeytinyağını çırparak üzerlerine gezdirip ılık olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not:Ege bölgesine özgü bir dolma çeşidi olan zeytinyağlı enginar dolmasını da aynen kabak çiçeği gibi fıstık ve üzüm koymadan   ve usulüne uygun olduğu şekilde dereotu-nane -taze soğan üçlemesi ile pişiriyoruz.







Hiç yorum yok: