Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2015 Perşembe

Kuzu Etli Enginar

eskimutfak.blogspot.com

Malzeme:
8 adet enginar
500 gr kuzu eti
1/2 su bardağı zeytinyağı 
1 baş kuru soğan
tuz
Yapılışı :
Tencereye kuzu etini koyuyoruz suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz (eğer hala yumuşamamışsa biraz kaynar su ilavesiyle pişirmeye devam edeceğiz) kuzu eti piştikten sonra tencereye zeytinyağını ve halka doğradığımız soğanı ekliyoruz karıştırmadan tencereyi ara sıra hafifçe sallayarak on dakika kadar soteliyoruz ve ayıklanıp istediğimiz şekilde kestiğimiz enginarları ilave edip  iki su bardağı su ,yeterince tuzla bereber enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Yemeğimizi ocaktan alıp sıcak olarak servis ediyoruz,afiyet olsun.

Not. Enginar tek başına çok lezzetli bir sebze olduğundan pişiriken lezzetlendirmek için  çok fazla malzemeye gerek yoktur ,Ege mutfağnda bir çok yemek sebze-soğan-zeytinyağı olarak pişer,sıcak veya soğuk çeşidine göre zaman zaman bu üçlüye  et eklenir ama yine az malzeme çok lezzet kuralı bozulmadan.

Hiç yorum yok: