Bu Blogda Ara

19 Aralık 2014 Cuma

Damla Sakızlı Lokum Sarma


Malzeme:
1 litre süt
1+1/2 su bardağı un
1+1/2 su bardağı şeker
100 gr tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı damla sakızı
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş olarak)
İsteğe bağlı olarak:
1paket krem şanti
1su bardağı süt
Yapılışı:
Süt, un ,dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı ve şekeri tencerede karıştırak kaynatıyoruz,pişirme süresi için  kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika yeterlidir, ocaktan alıyoruz içerisine yağı ekleyip mikserle beş dakika çırpıyoruz. Diğer tarafta tepsiye önce yağlı kağıt yayıp sonra tüm kağıdın üzerini kaplayacak şekilde  hindistan cevizi serpiştiriyoruz ve pişirilip ,çırpılmış muhallebiyi hindistan cevizlerinin bozulmasına dikkat ederek tepsiye yayıyoruz. Soğuduğunda buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.Buzdolanbından çıkardıktan sonra eğer arzu edersek bir paket krem şanti ve bir su bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine incecik sürüyoruz ,tepsideki muhallebiyi şeritler halinde üçe  bölüp kesiyoruz,birer kenarına ceviciçi koyarak rulo yapıyoruz ve istediğimiz boyutta tekrar kesiyoruz,çok  nefis bir lezzete sahip olan lokum sarmamız servis tabağına alınmaya hazırdır .Afiyet olsun.
Not:
1-Eğer muhallebinin yumuşak oluşu nedeniyle rulo yapmak zor gelirse yağlı kağıtla beraber yapın hem kolay oluyor hemde dağılmadan servis tabağına yerleştirebiliyorsunuz,servis tabağına koyduktan sonra kağıdı üzerinden alabilirsiniz.
2- Genelde bu tür tatlılara saraylı-sultanlı isimler veriyorlar ,ben bu tür tanmlamalardan hoşlanmadığım için benim tatlımın adı  sadece"lokum sarma".
3-Arzu ederseniz damla sakızı yerine  portakal kabuğu,vanilya veya bergamot tozu ile de aromalandırabilirsiniz.
4-Ben tatlıyı tam tatlı sevenlerden olduğum için şeker ölçüsü bir buçuk su bardağı,siz daha az tatlı isterseniz şekeri azaltabilirsiniz.
 
ESKİ MUTFAK : Damla Sakızlı Muhallebi

Hiç yorum yok: