Bu Blogda Ara

17 Eylül 2013 Salı

Damla Sakızlı Muhallebi



Malzeme:
1 litre  süt
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı  un
100 gr tereyağı veya margarin
1/2 çay kaşığı damla sakızı
Yapılışı:
 Tencereye   unu, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü yavaş yavaş ve karıştırark ilave edelim,damla sakızını iyice ufalayarak sütün içine atalım,kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim ve yağı ekleyelim bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Muhallebiyi derince bir çırpma kabına alalım ve 10 dakika süreyle  yüksek devirde mikserle çırpalım.Daha sonra kaselere boşaltalım,üzerini arzu ettiğimiz malzemelerle süsleyip,  (dondurma,meyva şekerleri veya ceviz,fıstık gibi) buzdolabında soğutalım ve servis yapalım.Afiyet olsun.


 ESKİ MUTFAK : Muhallebi

Hiç yorum yok: