Bu Blogda Ara

18 Eylül 2013 Çarşamba

Kayısılı-Cevizli Muffin

Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1+1/2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
4 su bardağı un
 1 /2 su bardağı ceviziçi (iri parçalanmış olarak)
  1/2 su bardağı kuru  kayısı (küçük küçük doğranmış)
Yapılışı:
Önce fırınınızı 200 dereceye getirip ısıntın.
Hamur yoğurma kasesine sütü, yumurtayı,şekeri koyup  karıştırıyoruz daha sonra yağı ,limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz daha sonra unla beraber kabartma tozunu ekleyip hepsini homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırıyoruz ve en son kayısı kuruları ve ceviziçini ekleyip karıştırıyoruz , muffin kalıplarını yarı yarıya doldurup fırına koyuyoruz.Ve hemen fırınımızın ısısını 170 dereceye düşürüyoruz ,ortalama 20-25 dakika  üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, ( bu arada bir şiş veya bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edbiliri).Muffinlerimiz piştiğinde fırından çıkarın ve soğumasını bekliyoruz ve muffinlerimiz tüketilmek üzere hazırdır.Afiyet olsun
Yorum Gönder