Malzeme:
4 su bardağı süt
1+ 1/2 su bardağı toz şeker
400 gr krema
6 tatlı kaşığı toz jelatin
Sos malzemesi:
2 su bardağı vişne suyu (konsantre meyva suyu kullanılabilir)
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
süslemek için bir kaç tane vişne
Yapılışı.
Tencereye sütü ve jelatini koyalım ve ağır ateşte jelatinler tamamen eriyinceye kadar karıştırarak ısıtalım,jelatinler eridiğinde ocaktan alalım(sütün kaynaması gerekmiyor,jelatinler eriyinceye kadar ısıtmak yeterli).
Başka bir tencereye krema ve şekeri koyup yine ocakta şekerler eriyinceye kadar karıştırarak ısıtalım şekerler eridiğinde jelatinli süte katalım ve iyice karışmasını sağlayalım.Tamamen karışmış malzemeyi suyla çalkalanarak ıslatılmış kaselere boşaltalım ve buzdaolabında ortalama dört saat soğutalım daha sonra bir tencereye nişasta ve vişne suyunu koyup homojen bir şekilde koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve soğutalım.Dolapta yeterince soğumuş ve katılaşmış olan panna cottaların kenarınlarını ince uçlu bıçakla kaseden ayıralım ve servis tabağına ters yüz ederek çıkaralım,üzerine ve servis tabağına vişne sosundan gezdirip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not: Bu tatlıyı bu gün yaptım ve çok güzel oldu(sabırsızlıkla donmasını bekledim ve sonra hemen yedim ve lezzetinden emin olarak öneriyorum) yapmak isteyenlere kesinlikle öneririm,ayrıca jelatin temin etmek için çarşı pazar gezmemize gerek yok,internet satış mağazalarından kolayca temin edilebiliyor ve eve teslim edilmesi de ayrı bir rahatlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder