Malzeme:
1 kg havuç
3 baş iri soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyuyoruz,piyaz doğranmış soğanı hafifçe kavurup,soyulmuş yıkanmış ve istediğimiz şekilde doğranmış havucu ilave edip yeterince tuz koyuyoruz,havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavuruyoruz ve servis tabağına alıp dereotu ile çeşnilendiriyoruz..Çok lezzetli bir meze veya zeytinyağlı yemek çeşidi,ılık servis yapıldığında çok daha lezzetli oluyor ve kesinlikle sarımsaklı yoğurtla beraber. Afiyet olsun.
Not:Bu yemeğe zeytinyağını biraz bolca kullanıyorum ve bu miktarla sonuç çok iyi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder