Bu Blogda Ara

27 Eylül 2013 Cuma

Soğanlı Havuç Kavurması

Malzeme:
1 kg havuç
3 baş iri soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
tuz

Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyuyoruz,piyaz doğranmış soğanı hafifçe kavurup,soyulmuş yıkanmış ve istediğimiz şekilde doğranmış havucu ilave edip yeterince tuz koyuyoruz,havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavuruyoruz ve servis tabağına alıp dereotu ile çeşnilendiriyoruz..Çok lezzetli bir meze veya zeytinyağlı yemek çeşidi,ılık servis yapıldığında çok daha lezzetli oluyor ve kesinlikle sarımsaklı  yoğurtla beraber. Afiyet olsun.
Not:Bu yemeğe zeytinyağını biraz bolca kullanıyorum ve bu miktarla sonuç çok iyi oluyor.

Yorum Gönder