Bu Blogda Ara

16 Eylül 2013 Pazartesi

Kâhâ Tatlısı

 
Malzeme:
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağı
1/2 su bardağı  süt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
Kızartmak için sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviziçi (tatlıların üzerine koymak için)

Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2  su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı.
Önce şekerle suyu bir tencereye koyup kaynatalım hafif kıvam aldığında limon suyunu ilave edip ocaktan alalım ve soğutalım.
Diğer tarafta yumurta,süt,sirke ve tuz  karıştırılıp çırpalım, bu harca aldığı kadar  un eklendikten sonra yoğuralım,yumuşak bir hamur elde edelim,hamurdan iki beze yapalım.oklava ile  incecik yufkalar açalım,açtığımız yufkaların arasına  nişasta serpelim ve oklavaya dolayıp oklavayı yufkanın içinden çekelim.Oklavadan çıkardığımız rulo yufkayı üç cm eninde kesip tekrar minik yuvarlak yufkalar açalım (ortalama üç mm kalınlığında) kesilen hamurları kızgın yağda kızartalım.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atalım  ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alalım,üzerlerine ceviziçi serpiştirip servis yapalım.Afiyet olsun.

Not: Bartın yöresine ait  değişik ve lezzetli bir geleneksel tat.

Hiç yorum yok: