- Malzeme:
- 2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağı
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 tutam tuz - Kızartmak için sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviziçi (tatlıların üzerine koymak için)
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su - 2-3 damla limon suyu
- Yapılışı.
- Önce şekerle suyu bir tencereye koyup kaynatalım hafif kıvam aldığında limon suyunu ilave edip ocaktan alalım ve soğutalım.
- Diğer tarafta yumurta,süt,sirke ve tuz karıştırılıp çırpalım, bu harca aldığı kadar un eklendikten sonra yoğuralım,yumuşak bir hamur elde edelim,hamurdan iki beze yapalım.oklava ile incecik yufkalar açalım,açtığımız yufkaların arasına nişasta serpelim ve oklavaya dolayıp oklavayı yufkanın içinden çekelim.Oklavadan çıkardığımız rulo yufkayı üç cm eninde kesip tekrar minik yuvarlak yufkalar açalım (ortalama üç mm kalınlığında) kesilen hamurları kızgın yağda kızartalım.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atalım ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alalım,üzerlerine ceviziçi serpiştirip servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: Bartın yöresine ait değişik ve lezzetli bir geleneksel tat.
Bu Blogda Ara
16 Eylül 2013 Pazartesi
Kâhâ Tatlısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder