Bu Blogda Ara

8 Eylül 2014 Pazartesi

Etli-Patatesli Börek


















Malzeme:
500gr haşlamalık et
500 gr patates
2 baş kuru soğan
4/3 su bardağı zeytinyağı
1+1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
karabiber
tuz
6 adet hazır yufka
Yapılışı:
Tavaya yağı koyalım,soğanları piyaz doğrayım pembeleşene kadar kavuralım,daha önceden haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesi ve haşlanmış tiftilmiş eti ilave edelim,damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyelim hepsi karışacak kadar soteleyip ocaktan alalım,diğer tarafta bir kasenin içinde yumurta ve sütü çırpalım,her biri sekiz parçaya bölünmüş yufkalara önce bir fırça yardımı ile sütlü harçtan sürüp iç malzemesini de yeterince koyduktan sonra sigara böreği gibi(yuvarlak kenarına harcı koyup iki yanını harcın üzerine gelecek şekilde içe katladıktan sonra harçlı taraftan başlayıp rulo şeklinde sarmak işlemi)sararak kağıt konmuş fırın tepsisine sıralayalım,artan sütlü harcı böreklerin üzerine sürüp 200 derece fırında börekler kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım .Afiyet olsun.
Not: arzuya göre üzerine susam veya çörekotu serpiştirebilirsiniz.

 ESKİ MUTFAK : Muska Böreği
Yorum Gönder