Bu Blogda Ara

1 Aralık 2014 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye


Malzeme:
350 gr un
250 gr tereyağ veya margarin
2 adet yumurta
1/2 su badağı pekmez
300 gr esmer şeker veya toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1+1/2 yemek kaşığı dolusu toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
Yapılışı:Şekerle yağı yoğurma kasesinde tamamen karışınca kadar yoğuruyoruz,sonra  yumurtalarla pekmezi ilave edip iyice karıştırıyoruz,dövülmüş ceviz-un-zencefil-tarçın-kabartmatozu ve bir çimdik tuzu da malzemenin içine ekleyip iyice yoğuruyoruz . Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Bankonun üzerine streç film yayıyoruz hamurumuzu üzerine koyup hamurun üstüne de streç film yayıp oklava ile strecin üzerinden beş milimetre incelinceye kadar açıyoruz ,daha sonra kurabiye kalıplarımızla kurabiyeleri kalıplayıp pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine sıralıyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar  pişiriyoruz.Çok nefis kıtır kıtır  bir zencefilli kurabiye çeşidi,yeni yıl da gelmeye başlamışken,zencefilli kurabiye yapmanın tam zamanı ,afiyet olsun.
Not:
1-Hamuru streç film arasında açmamın nedeni yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur,bu şekilde gayet kolay ve rahat yapılıyor veya hamuru yoğurduktan sonra 15-20 dakika kadar buzlukta tutarsanız sertleşiyor ve daha kolay kullanılıyor.
 2- Ceviziçi yerine badem,fındık veya yer fıstığı da  kullanılabilir,hepsi gayet güzel yakışıyor.

Yorum Gönder