Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2011 Salı

Yufkada Kadayıf Tatlısı




Malzeme:
1 paket baklavalık yufka
500gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi(aynı miktar antep fıstığıda kullanabilirsiniz)


Şerbeti İçin Malzeme
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Ve kızartmak için bolca sıvıyağ (içine güzel kokması için bir yemek kaşığı tereyağ atmanızı öneririm)

Ön hazırlık:
Kadayıfı bir gün önceden derin donurucuya koyalım ve donduralım.
Yapılışı:
Beş bardak toz şeker  dört bardak su ile şerbeti on dakika kaynatıp iki üç damla limon suyunu ilave edelim iki üç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletelim.Kadayıfları dondurucudan çıkarıp büyük bir kabın içinde donukluğu çözülmeden tel şehriye boyutunda ufalayalım,hazır baklavalık yufkalar genelde kare şeklinde ve kırk santime kırk santim ebatlarında olmaktadır.Mutfak tezgahına baklavalık yufkalardan bir tanesini iki kat koyalım, yufkanın dar kenarına bir yemek kaşığı dolusu kadayıf ve bir yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviziçi koyup sigara böreği sarar gibi ve sıkıca saralım.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayarak tüketelim.Diğer tarafta derince bir kızartma tenceresine bolca sıvıyağ ve bir kaşık tereyağ koyup iyice kızdıralım,yağ tamamen kızdıktan sonra hazırladığımız siğara böreği görünümlü tatlılarımızı üçer beşer kızartıp,tavadan çıkardıktan sonra bir iki saniye kağıt peçetede yağını sürdürüp sıcak sıcak,soğuk şerbete atalım ve üç beş saniye sonra şerbetten alıp yine sıcak sıcak servis yapalım.Künefe gibi sıcak tüketilen,çok nefis bir tatlıdır.Afiyet olsun

 ESKİ MUTFAK : Fırında Yufkalı Kadayıf Tatlısı


Yorum Gönder