Bu Blogda Ara

13 Eylül 2011 Salı

Fırında Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Malzeme:
1 paket baklavalık yufka
500gr tel kadayıf
250gr ceviz içi(aynı miktar antep fıstığıda kullanabilirsiniz)
250gr tereyağı

Şerbeti İçin Malzeme
6 su bardağı toz şeker
5su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Ön hazırlık:
Kadayıfı bir gün önceden derin donurucuya koyalım ve donduralım.
Yapılışı:
Altı bardak toz şekeri beş bardak su ile ocağa koyalım kaynama elde ettikten sonra kısık ateşte on dakika kaynatıp iki üç damla limon suyunu ilave edelim iki üç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletelim. Kadayıfları dondurucudan çıkarıp büyük bir kabın içinde donukluğu çözülmeden tel şehriye boyutunda ufalayalım,eritilmiş tereyağını ufalanmış kadayıfların üzerine dökerek tamamen karışmasını sağlayalım,hazır baklavalık yufkalar genelde kare şeklinde ve kırk santime kırk santim ebatlarında olmaktadır.Mutfak tezgahına baklavalık yufkalardan bir tanesini iki kat koyalım, yufkanın dar kenarına bir yemek kaşığı dolusu kadayıf ve bir yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviziçi koyup sigara böreği sarar gibi ve sıkıca saralım ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim..Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayarak tüketelim.Fırınımızı 180-200 derece ısıtalım ve yufkalı kadayıf tatlılarımız nar gibi olunca kadar kızartalım ve fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirip,bir iki saat sonra servis yapalım.Afiyet olsun.

Yorum Gönder