Bu Blogda Ara

13 Eylül 2011 Salı

Barbun Kırlangıcı Tava

Malzeme:
1kg barbun kırlangıcı balığı
1su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için bolca sıvı yağ
Yapılışı:
Balıkları temizleyip yıkayın bir süzgecin içerisinde süzdürün,bir su bardağı una tuzu ekleyip harmanlayın ,diğer tarafta kızartma tenceresine bolca sıvı yağı koyup kızdırın balıkları hazırladığınız una bulayıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağa atın ve  nar gibi kızarıncaya kadar kızartın . Tamamını bu şekilde pişirip servis tabağına alın sıcak sıcak bol salata ile servis yapın .Afiyet olsun.
Not:Ben yeni öğrendim,bütün balıkların kırlangıc cinsi de olurmuş.barbun kırlangıcı tavası çok lezzetli bir balık çeşidi,öneririm.

Hiç yorum yok: