Bu Blogda Ara

13 Eylül 2011 Salı

Etli Nohutlu Bamya



Malzeme:
500 gr bamya
250 gr kuşbaşı kuzu eti
4 adet domates
1 baş kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limonsuyu+yarım nohut tanesi kadar limon tuzu
tuz
Yapılışı:
Önce bamyaları yıkayıp diplerini konik biçimde keserek ayıklayalım ve kenarda bekletelim,tencereye yağı koyup içine soğanı incecik kıyıp hafifçe kavuralım,domateslerin kabuğunu soyup doğrayıp ilave edelim ve kuşbaşı eti  ekleyip kavurarak et suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim,(eğer bu işlem sonunda etler yumuşamamışsa bir su bardağı kaynar su ilave edip tamamen yumuşayıncaya kadar kısık aeteşte pişirelim)en son bamyaları limon suyunu,limon tuzunu ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim. Tencereyi ocaktan almadan beş dakika önce haşlanmış nohutu ilave edelim ve beş dakika daha pişirip ocaktan alalım.Ve yanına en çok yakışan yemek olarak pilav ile beraber sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: