Malzeme:
500 gr bamya
250 gr kuşbaşı kuzu eti
4 adet domates
1 baş kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limonsuyu+yarım nohut tanesi kadar limon tuzu
tuz
Yapılışı:
Önce bamyaları yıkayıp diplerini konik biçimde keserek ayıklayalım ve
kenarda bekletelim,tencereye yağı koyup içine soğanı incecik kıyıp
hafifçe kavuralım,domateslerin kabuğunu soyup doğrayıp ilave edelim ve
kuşbaşı eti ekleyip kavurarak et suyunu salıp çekinceye kadar
pişirelim,(eğer bu işlem sonunda etler yumuşamamışsa bir su bardağı
kaynar su ilave edip tamamen yumuşayıncaya kadar kısık aeteşte
pişirelim)en son bamyaları limon suyunu,limon tuzunu ve tuzu ekleyip
karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim. Tencereyi ocaktan almadan beş dakika önce haşlanmış nohutu ilave edelim ve beş dakika daha pişirip ocaktan alalım.Ve yanına en çok yakışan yemek olarak pilav ile beraber sıcak
olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder