Malzeme:
500 gr bamya
250 gr kuşbaşı kuzu eti
4 adet domates
1 baş kuru soğan
1/3 su bardağı zeytinyağı
yarım limonsuyu+yarım nohut tanesi kadar limon tuzu
tuz
Yapılışı:
Öne bamyaları yıkayıp diplerini konik biçimde keserek ayıklayalım ve kenarda bekletelim,tencereye yağı koyup içine soğanı incecik kıyıp hafifçe kavuralım,domateslerin kabuğunu soyup doğrayıp ilave edelim ve kuşbaşı eti ekleyip kavurarak et suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim,(eğer bu işlem sonunda etler yumuşamamışsa bir su bardağı kaynar su ilave edip tamamen yumuşayıncaya kadar kısık aeteşte pişirelim)en son bamyaları limon suyunu,limon tuzunu ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım ,arasıra tencereyi hafifçe sallayarak(kaşıkla karıştırmamak için)bamyalar yenecek duruma gelinceye kadar pişirelim.Ve en çok yakışan yemek olarak pilav ile beraber sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder