Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2011 Salı

Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı
Malzeme:
3 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi

Şerbeti için malzeme:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurta,yoğurt ve yağı derince bir kasenin içinde karıştıralım(katı yağ kullanıyorsanız eriterek),şeker ile limon kabuğu rendesini ilave edelim ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp,un,irmik ve kabartma tozunu katalım tüm malzemeyi iyice karıştırıp önceden ısıtılmış 160-170 derce fırında pişirelim(pişme süresi vermiyorum,kontrol ederek pişiriniz).
Diğer tarafta bir tencerenin içerisine  beş bardak şeker ve beş bardak suyu koyup kaynatalım,sekiz on dakika kaynadıktan sonra,iki üç damla limon suyu ekleyip iki üç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Şerbetimiz el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde,soğumuş kekimizin üzerine eşit şekilde ve kek şerbeti çektikçe şerbet bitene kadar üç beş dakika zaman aralığıyla gezdirelim.Soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Yorum Gönder