Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kırmızı Biber Salatası

Kırmızı biberin bu türü genellikle tarhana yapma zamanına yakın çok bollaşır,bu yazın son ayı ve sonbahar aylarıdır,yörelere göre farklılıklar gösterebilir özde amaç aynıdır;kış için kilerlerde bolca bulunması gereken çorbalık.,Tarhana Türk mutfağında olduğu gibi ,Anadolu'da halkın beslenmesinde çok önemli bir yer tutar.
Tarhana yapımına aşağıdaki  bağlantıdan ulaşabilirsiniz
  Evde Tarhana Yapımı


1kg kapya biberi(kırmızı biber)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 limon
2 yemek kaşığı sirke
8-10diş sarımsak
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Biberleri közleyin veya suda haşlayın,kabuklarını soyup doğrayın ve servis tabağına koyun,zeytinyağını,ezilmiş sarımsakları,bir limonun suyunu,sirkeyi ve tuzu ekleyip  üzerine gezdirip,karıştırın.Yıkanmış,yaprak yaprak koparılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: