Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Bostana

Malzeme:
4adet iri domates
1 adet salatalık
1baş iri kuru soğan
6-8 adet sivri biber
1/2 demet nane
1/2 demet reyhan
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası(acı sevenler için acı biber salçası )
2 limon
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/4  su bardağı su(nar ekşisini inceltmek için)
tuz

Yapılışı:
Domates ve salatalığın kabuklarını soyup derince bir salata kasesine incecik  kıyın,kuru soğanı,maydanoz,nane,reyhanı  aynı şekilde kıyıp ilave edin,sarımsakları dövüp ekleyin iki limonun suyunu, yarım çay bardağı suyla incelttiğiniz nar ekşisini ve salçaları ,zeytinyağını, pulbiberi ve yeteri kadar tuzu  ekleyip iyice karıştırın.Kaşıkla yenebilen nefis bir salata, bulgur ana malzemeli yemeklerin yanı sıra  tek kişilik servisler halinde özellikle kebapların,lahmacun ve pidelerin yanında servis edin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: