Malzeme:
500gr kuşbaşı kuzu eti
1 baş kuru soğan
2 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
2 adet sivri yeşil biber
5-6adet tanekarabiber
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaynar su
1/4 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 adet iri bostan patlıcan
tuz(damak tadınıza uygun,yeteri kadar)
Yapılışı:
Kuşbaşı etleri tencereye koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim,bir diğer tencerede bir kaşık tereyağını koyup,bir baş soğanı ve yeşil biberleri doğrayalım(ben,soğanı piyaz doğruyorum bu yemeğe,görünüşü daha güzel oluyor) ve kavuralım,bu malzemeye kabukları soyulup doğramış domatesleri,kıyılmış sarımsakları,karabiber tanelerini,bir kaşık sirkeyi,kekiği ilave edip bir iki çevirdikten sonra haşlanmış kuşbaşı etlerimizi de ekleyerek,üzerine bir su bardağı sıcak suyu döküp,etler tam yenecek pişme yumuşaklığına gelinceye kadar,kısık ateşte pişirelim ve ocağı kapatırken tuzunu ilave edelim,her zamanki gibi etler sertleşmesin diye en son.Diğer tarafta patlıcanlarımızı közleyip,kabuklarını soyalım ve iki üç dakika limonlu suda beklettikten sonra iyice süzüp incecik kıyalım,tencereye bir kaşık tereyağını koyup bir kaşık unumuzu hafif pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine bir bardak soğuk sütü karıştırarak ilave edelim,tuzu,közlenip kıyılmış patlıcanları ve rendelenmiş taze kaşar peynirinide ekledikten sonra hepsini çok iyi karıştırıp sıcak olarak servis tabağına önce patlıcanlı malzemeyi,üzerine ortasına etli malzemeyi koyup servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Hünkar beğendiye genelde yeşil sivribiber,tane karabiber ve sarımsak konmuyor,çok daha lezzetli yaptığı için bu malzemeleri ben fazladan ekliyorum.
Ve yine bu gün bu yemeği yasemin pirinci ile yaptığım domatesli pilavla servis ettim
ESKİ MUTFAK : Patlıcan Salatası-2-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder