Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye



Malzeme:
1 kg taze fasulye
5 adet domates
1 baş irice kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz yeteri kadar
Yapılışı:
Fasulyeleri kenarlarını alarak ayıklayın,yıkayın tencereye zeytinyağını koyun kuru soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe kavurun,kabukları soyulup doğranmış domatesi ince kıyılmış,sarımsakları ekleyip bir iki çevirdikten sonra fasulyeleri ve kesme şekeri ilave edin,tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında ocağı kısıp domatesin suyuyla pişirin(yok domatesin suyu yeterli olmadı diyorsanız,bir çay bardağı kaynar su ilave edin)en son tuzunu ilave edip servis tabağına alın,yemeğiniz hazırdır.Afiyet olsun.


Not:ben genede düdüklü tencerede ve su ilave etmeden pişiriyorum,hem daha çabuk ve daha yumuşak pişiyor, öneririm.

Hiç yorum yok: