Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Patlıcan Biber Kızartması




Malzeme:
500gr bostan patlıcan
500gr yeşil sivri biber
500gr domates
5-6 diş sarımsak
tuz
Kızartmak için bolca zeytinyağı veya sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin,biberleri ayıklayıp yıkayın,kızartma tenceresine bolca yağ koyup kızdırın,patlıcanları kurulayıp istediğiniz şekilde kesin ve kızgın yada kızartıp servis tabağına alın,biberleri de aynı şekilde kızartın ve servis tabağına patlıcanın yanına alın,en son bir başka tencerede,yağ koymadan,kabukları soyulup doğranmış domatesler ve kıyılmış sarımsakları ,tuzu ilave ederek hafifçe suyunu çekene kadar kavurun.Domates sosunuzu kızarmış sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun.

Not:Ben ara sıra bu kızartmaya,patates ve minik köftelerde ilave ediyorum,daha doyurucu bir yemek oluyor bu şekilde.

Hiç yorum yok: