Malzeme.
500 gr kıyma
2/4 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
sos Malzemesi:
500 gr domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
ve
500gr yoğurt
Yapılışı:
Kıymayı yoğurma kasesine koyalım irmiği ,tuzu ve karabiberi ilave edip elimizi sıkça ıslatarak yumuşakça bir köftelik kıyma yoğuralım..Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde koparıp şekildede görüldüğü gibi uzun ince (kalem gibi)köfteler hazırlayalım,hazırladığımız köfteleri yağsız tavada ızgara edelim(ızgarada da yapılabilir öyleside çok güzel oluyor,aslı öyle zaten).Izgara ettiğimiz köfteleri içinde kızdırılmış bir yemek kaşığı tereyağı olan kapaklı bir kapta hafifçe sallayarak hepsinini yağlanmasını sağlayıp, sıcak tutalım.Ayrı bir tencerede kabukları soyulmuş domates,tereyağı,tuz ve iki diş sarımsağı kızartma sosu yaptığımız gibi pişirip köftelerin üzerine dökelim. Sıcak sıcak servis yapalım ve servis yaparken üzerine yoğurt koymayı unutmayalım.afiyet olsun.
Not:Çocuklar çok acıkmıştı ,yemeğin servis halinin resmini çekemedim ,çünkü kapış kapış tabaklarına aldılar.Aynen tarif ettiğim gibi gözünüzde canlandırabilir ,en iyisi yaparak görebilirsiniz.Sevgilerimle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder