eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1/2 litre portakal suyu (rendelenmiş olarak )
1/2 litre süt
1/2 su bardağı buğday nişastası
1/2 su bardağı un
1+1/2 su bardağı toz şeker
10 adet sade bisküvi
Süsleme malzemesi:
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
4-5 ince kesilmiş dilim portakal
2 yemek kaşığı ceviz içi
Yapılışı:
Tencereye un,nişasta,şeker,süt ve püre halindeki portakal suyunu koyup ocağa alıyoruz devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz ,kaynadıktan sonra iki- üç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz ve ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra karıştırıcı ile üç dört dakika çırpıyoruz ve arzu ettiğimiz bir kalıba önce pelte sıra sıra bisküvi pelte hepsini sıralayarak tüketiyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz.daha sonra soğumuş olan bisküvili pelteyi bir servis tabağına ters çeviriyoruz,yarım su bardağı süt ile hazırlanmış krem şantiyi peltenin her tarafına sürüp portakal dilimleri ve dövülmüş ceviz içi ile süslüyoruz.Tekrar bir saat kadar buzdolabında bekletip,dililimler halinde servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı bütün yiyecekler gibi çok hoş aromalı ve ferahlık veren çok hafif ,arzu edildiği takdirde süsleme yapmadan da küçük kaselerde soğutularak servis yapılabilir ,her haliyle zevkle tüketilecek bir tatlı.
(Yukarıda ki pasta formunda bir bisküvili pelte tatlısı.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder